diumenge, 20 de febrer del 2011

Milfulls de patata i panga



Aquesta recepta i aquest plat no es elaborat per mi. Jo vaig tenir el gust de degustar-lo, però el plat el va cuinar la Yolanda.

INGREDIENTS (per 2 persones):
- 2 filets grandets de panga
- 2 patates mes aviat grans
- Farina, llet, nou moscada (per la beixamel)
- 1 pot petit de salsa de tomàquet triturat (no fregit)
- sal i pebre
- sucre
- oli
- Formatge ratllat


ELABORACIÓ:
- Netegem les patates i les posem en una cassola amb aigua bullint per tal de coure-les. Un cop cuites les pelem i les deixem refredar. Un cop fredes les tallem a làmines gruixudes (ja que son la base del milfulls).
- Ara fem el sofregit de tomàquet: posem en una paella un rajolí d'oli. Quan estigui calent hi afegim el tomàquet triturat. Quan comenci a fregir-se hi afegim la mateixa quantitat de sal i sucre per tal de matar l'acidesa del tomàquet (les quantitats van al gust de la persona). S'ha de provar i rectificar de sucre o sal segons gustos particulars.
- En una paella, amb un rajolinet d'oli, hi afegim els 2 filets de panga, prèviament salpebrats. Els fem a la planxa però que no quedi fregit. Un cop fet el deixem refredat. Quan ja es fred ho desfem amb les mans.
- Ara, un cop tots els ingredients preparats, ja podem començar a muntar el milfulls:
· Posem una base de patata (aquesta que sigui mes gruixuda que les altres.
· A sobre hi posem una capa del peix esmicolat
· Sobre el peix posem una capa de salsa de tomàquet.
· Repetim la operació fins a fer un parell de capes mes, ja que a dalt de tot ha de quedar el peix.
- Un cop això fet fem la beixamel: en una paella posem una mica de mantega i després, un cop fosa, hi afegim la farina i la torrem. Un cop fet hi afegim la llet i la nou moscada i ho anem remenant per tal que no quedi grumolls. (PER EVITAR-HO JA HI PODEM AFEGIR LA LLET TÈBIA).
- Quan ja tenim la beixamel l'afegim sobre el milfulls, afegim el formatge rallat i ho posem al forn fins que el formatge es gratini (prèviament escalfem el forn a 180ªC).
- Un cop gratinat, el traiem del forn i......BON APETÍ!

APUNTS:
- En comptes de panga podem utilitzar qualsevol altre peix blanc.
- Es pot utilitzar un motllo metàl·lic per muntar el milfulls.
- També es podria fer amb tomàquet fregit estil "solís" però no queda tan gustos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada