dijous, 17 de febrer del 2011

Cous cous amb verdures



Aquí teniu un plat molt fàcil de fer i alhora molt sa i complert.

INGREDIENTS:
- Cous cous de cocció ràpida.
- 1 ceba
- 1 carabassó
- 1- 2 tomàquets madurs
- 1 pebrot vermell
- 1 pastanaga gran
- oli i sal
- orenga


ELABORACIÓ:
- Primer fem bullir 1 o 2 gots d'aigua (depenent del número de comensals que tinguem).
- Un cop l'aigua a bullit, es treu del foc i s'hi posa la mateixa quantitat de cous cous (1 o 2 gots). Un cop fet aquest pas es deixa reposar (si pot ser tapat amb un drap de cotó per tal que el vapor faci la seva feina, millor)
- Ara es pela la verdura i es talla a trossos petits.
- En una paella posem oli a escalfar.
- Quan ja tenim l'oli calent i afegim les verdures: primer posem la ceba, la pastanaga i el pebrot vermell. Un cop estan "tous" hi afegim el carabassó i la pastanaga. Per últim hi afegim el tomàquet. Ho salem i deixem que les verduretes es sofregeixin totes juntes.
- Quan ja tenim el sofregit fet i afegim el cus cus i ho remenem tots junt per tal que les verdures s'incorporin al cous cous.
- Un cop tot lligat ho emplatem, hi tirem orenga per sobre i.....QUE APROFITI.

APUNTS:
- Podem utilitzar qualsevol tipus de verdures: això va al gust del consumidor.
- Si us agraden les espècies es pot especiar al gust de cadascú: pebre, comí....

1 comentari:

  1. boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiixim!!!
    Amb comí queda realment bo, jejejeje.

    ResponElimina